0413 39 56 65 voor informatie en tarieven

Programmeren Loxone smarthome

U bent goed in het installeren. Altijd druk. En eigenlijk geen tijd om u te verdiepen in het programmeren van domotica installaties. Maar weet u: dat is ook niet erg. Sterker nog: vaak geldt dat hoe dichter je bij je eigen expertise blijft, hoe beter je daar in wordt. En juist daarom ook zoeken veel installateurs voor het programmeren van domotica een partner die bij hen past.

 

Wat kan ik voor u betekenen?

Wij schrijven voor U het programma in Loxone config. Dat doen wij op basis van input die ik van u heb gekregen of rechtstreeks van uw klant. Dat hangt af van de vorm van samenwerking die wij aangaan, wat overigens per klant kan variëren.

 

Uw voordeel: focus op installeren

De uitdaging is om de wensen van uw klanten optimaal te vertalen in software. Door daarin samen te werken, benutten we elkaars expertise en maken we elkaar sterker. U als specialist in het installeren, ik in het programmeren.

 

Enkele vragen:

1. We willen niet voor iedere aanpassing een programeur laten komen, zijn daar mogelijkheden voor?

We willen niet voor iedere aanpassing een programeur laten komen, zijn daar mogelijkheden voor?

  • Extern inloggen: veel gebruikers willen naast een bediening binnenshuis ook de mogelijkheid om buitenshuis de domotica via smartphone of tablet de domotica installatie te bedienen, dit is eenvoudig te realiseren door in uw internet router bepaalde poorten open te zetten. Indien deze poorten open staan kunnen ook wij d.m.v. een gebruikersnaam en wachtwoord het programma aanpassen. 
  • Uw eigen elektromonteur laten programeren: wij zorgen voor een degelijke en overzichtelijke basisinstallatie, mochten er later aanpassingen nodig zijn dan kan uw eigen elektromonteur m.b.v. een laptop en de gratis Loxone config software eenvoudig een kleine aanpssing uitvoeren. Indien nodig geven wij daarvoor een korte instructie en of telefonische back-up.

2. Software updates

Ik zie op de Loxone website dat er nieuwe updates beschikbaar zijn, dienen deze altijd geinstalleerd te worden? 

  • Loxone appsde Loxone apps op uw smartphone of tablet kunnen eenvoudig automatisch of handmatig geupdate worden, verdere aanpassingen zijn hiervoor niet nodig. Eventueel dient u opnieuw uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.
  • Loxone config software: indien uw aanpassingen in het programma wilt maken of nieuwe extensies en componenten wilt toevoegen adviseren wij u te updaten naar de laatste versie van Loxone config, hiermee kunt gebruik maken van de laatste functies en nieuw uitgekomen componenten.
  • Loxone miniserver en extensies: nadat u de laatste versie van Loxone config geinstalleerd heeft is het noodzakelijk om ook de miniserver met de aangesloten extensies te updaten. Via enkele kleine stappen onder de tab onderhoud zal deze geheel automatisch uitgevoerd worden.

 3. Op welke apparaten kan ik de Loxone visualisatie gebruiken?

Op welke apparaten kan ik de Loxone visualisatie gebruiken?

  • iOS Devices: wie heeft er tegenwoordig niet één in huis, een iPhone, iPad of zelfs de iPod Touch zijn allemaal te gebruiken i.c.m. de Loxone App. Natuurlijk via WiFi in huis maar net zo gemakkelijk ook via 3G of 4G buitenshuis of zelfs op vakantie.
  • Android Devices: naast de iOS devices zijn de Android smartphones en tablets zeker zo populair, de mogelijkheden op beide type devices zijn gelijk.
  • Windows phone: helaas worden er nog steeds te weinig apps voor de Windows phone gemaakt, misschien dat Windows 10 daar verandering in gaat brengen, we wachten af. Wel is er met de Windows phone eenvoudig een tegel te plaatsen op het startscherm waaronder Loxone via de browser geopend kan worden.
  • Webinterface: via iedere PC met internet is de Loxone domotica te bedienen, je opent je gebruikelijke webinterface zoals Internet Explorer, Chrome of Safari en typt het interne of externe iP adres van de miniserver in de adresbalk. Met behulp van jouw gebrukersnaam en wachtwoord kom je direct in de visualisatie zoals je ook gewend bent op de mobiele apparaten. Probeer hier de test miniserver door zowel bij "User" als "Password" web in te vullen.

 

 Loxone config voorbeeld

Loxone config