0413 39 56 65 voor informatie en tarieven

Assembleren schakelkast

Het hart van de smarthome installatie is de schakelkast. Dat is de kast waar de Loxone miniserver wordt geinstalleerd. Die bevat alle software om straks alle functies in uw woning, zoals het regelen van de temperatuur en de verlichting, te automatiseren. Een van mijn taken als smarthome specialist is het bouwen van die schakelkast.

 

Het bouwen van de schakelkast

Het bouwen van een schakelkast is maatwerk. Meestal bouwen wij de schakelkast daarom in de eigen werkplaats. Dat betekent dat wij de kast al kan bouwen terwijl de bouw of verbouw van uw woning nog in volle gang is. Zodra die bouw of verbouw in de afrondende fase komt, dienen wij alleen nog de groepenkast aan te sluiten. Dat komt de snelheid van het proces ten goede.

 

Hoe ziet een domotica schakelkastkast eruit?

U weet ongetwijfeld hoe een groepenkast in een traditionele woning eruitziet: heel eenvoudig. Kiest u voor domotica, dan wordt de aparte schakelkast wat groter en complexer. Ook daarom adviseer ik u om op tijd keuzes te maken. Dan kan ik ervoor zorgen dat de kast, ondanks de complexiteit, toch overzichtelijk blijft. Sowieso kan ik u dan adviseren waar u rekening mee dient te houden als u de kast in de toekomst uit wilt breiden. Dat scheelt u en uw installateur later een hoop ‘verstelwerk’.

 

Wat doe ik nog meer?

Om uw installateur de groepenkast gemakkelijk en snel te laten installeren, bedraad ik alle groepen en voorzie ik alle in- en outputs van klemmen. Daarnaast krijgt u een overzichtelijk aansluitschema, zodat het installeren zelf een fluitje van een cent wordt. Installeert u uw elektrische installatie zelf, maar weet u geen raad met de groepenkast? Geen probleem. Dan help ik u ook daar bij.

 Loxone schakelkast

Voorbeeld van een groepenkast met Loxone componenten