0413 39 56 65 voor informatie en tarieven

Ontwerpen elektrische installatie

U gaat bouwen of verbouwen. En van heel zaken bent u inmiddels heel goed op de hoogte. Maar domotica is toch wel een heel apart verhaal. Domotica is namelijk al redelijk complexe materie en dan ook nog eens voor ieder woning en iedere situatie anders. Domotica is nooit standaard. Dat maakt het lastig, zelfs voor installateurs, om tot een ontwerp te komen. 

 

Ik help u bij het ontwerpen van uw installatie

Kiest u voor domotica, dan is het goed om al in vroeg traject van de bouw of verbouw een plan de campagne te maken. Liefst als de bouw of verbouw nog moet starten. Dan kan iedereen die bij de bouw is betrokken op tijd rekening houden met de toekomstige installatie van domotica. Dat voorkomt onnodig meerwerk.

 

Is domotica alleen geschikt voor luxe huizen?

Nee. Dat is een vooroordeel dat ik maar al te graag uit de wereld help. Domotica is er tegenwoordig, met name dankzij de opkomst van Loxone als merk, voor ieder huis en iedere woonsituatie. Twijfelt u daar aan, dan daag ik u graag uit: neem maar eens contact met me op.

 

Hoe gaan we te werk?

1. Afspraak op basis van plattegrond of boutekening

We gaan aan tafel zitten, spreiden daar de plattegrond of bouwtekening uit, pakken een kop koffie en bespreken uw wensen. 

  • Heeft u een nieuwbouwwoning? dan heeft u ook een plattegrond en/of bouwtekening van uw architect ontvangen. 
  • Heeft u een bestaande woning? Dan heeft u misschien geen bouwtekening. Dat is niet erg. Op ruitjespapier maakt u gewoon zelf met liniaal en potloot een plattegrond. Dat is wat ons betreft ook een prima basis. Het is wel handig om uw tekening voor de afspraak te scannen en te mailen naar info@smarthome-domotica.nl  

2. Ontwerp op basis van uw wensen  

De afspraak vindt bij voorkeur bij ons in de showroom plaats. Daar heb ik alles bij de hand en kunt u zelf ervaren hoe Loxone Smarthome werkt. 

Tijdens deze afspraak kunt u zelf ervaren hoe Loxone domotica werkt in onze showroom. U kunt hier verlichting, rolluiken en veel meer bedienen met verschillende schakelaars, displays, iOS en Android devices. 

  • Wat kost het maken van een compleet ontwerp? Op basis van die afspraak en uw wensen, maak ik een compleet ontwerp. Het tarief voor zo’n schematische weergaven van domotica in uw woning kost slechts 250,- euro, inclusief btw. Gaat u vervolgens akkoord met de offerte en mogen wij de Loxone producten leveren, dan breng ik de ontwerpkosten in mindering.

3. Overzicht benodigde domotica componenten

Naast het ontwerp ontvangt u ook een een lijst met de benodigde domotica componenten. Hierin vermelden wij de types, aantallen en prijs.

  • Extra informatie: op de website van Loxone staan uitgebreide technische eigenschappen en toepassingen per component, maar natuurlijk kunt u ook altijd contatc met mij opnemen.
  • Prijzen Loxone componenten: als leverancier van Loxone zijn wij verplicht vaste prijzen te hanteren, u vindt op verschillende websites prijzen van componenten, Smarthome Domotica biedt deze tegen dezelfde prijs aan.

4. U ontvangt een offerte

Indien het ontwerp aan al uw wensen voldoet sturen wij graag een offerte naar u met daarin gespecificeerd de kosten van de verschillende producten zoals: Loxone componenten, eventuele schakelkast / groepenkast en onze diensten voor het programmeren en inbedrijf stellen op locatie.

U kunt nu in alle rust bedenken of u deze smarthome installatie gerealiseerd wilt hebben.

5. Overleg met uw installateur

Veel installateurs hebben weinig of geen ervaring met domotica, dat hoeft geen probleem te zijn. Ik kan daarin met hen overleggen hoe we domotica zo efficiënt mogelijk in uw woning kunnen installeren.

Wilt u ook graag de verwarming in uw woning per ruimte kunnen regelen, dan dient ook de CV installateur rekening te houden met de komst van domotica. Vindt u het complex om dat met uw installateur te bespreken? Niet erg. Dan doe ik dat graag voor u.   

 

Loxone ontwerp voorbeeld

Voorbeeld van een ontwerpplan woonhuis

Wij helpen u met kiezen van de juiste componenten, aantallen en type bedrading.