0413 39 56 65 voor informatie en tarieven

Programmeren Loxone smarthome

Het programmeren van domotica bepaalt het latere succes en gemak. Het is secuur, specialistisch werk, zoals al het programmeerwerk dat is, waarbij in Loxone config de in- en uitgangen virtueel aan elkaar dienen te worden gekoppeld. Het is juist dit specialisme in het programmeren dat domotica voor mij zo boeiend maakt en dat mij een groeiend aantal klanten brengt.

 

Hoe gebeurt het programmeren van domotica?

Het programmeren is feitelijk niets anders dan het vertalen van uw wensen naar software. Zodra wij met elkaar in gesprek zijn geweest, met elkaar de wensen hebben geïnventariseerd, de prijs overeen zijn gekomen en de onderdelen zijn besteld, kan ik aan de slag met het schrijven van de software waarmee u straks uw woning kunt bedienen. 

 

Standaard inbegrepen: het testen van de software

Het programmeren van de software doe ik vanuit de eigen werkplaats. Zodra de kast bij u thuis is geplaatst en de software is geactiveerd, ga ik samen met u de domotica installatie testen. Ik wil namelijk dat alle functionaliteiten werken zoals u wilt dat ze werken. Tegelijkertijd geef ik u tekst en uitleg over de bediening.

 

Enkele vragen:

1. We willen niet voor iedere aanpassing een programeur laten komen, zijn daar mogelijkheden voor?

We willen niet voor iedere aanpassing een programeur laten komen, zijn daar mogelijkheden voor?

  • Uw past het proramma zelf aan: Wij zorgen voor een degelijke en overzichtelijke basisinstallatie, mochten er later aanpassingen nodig zijn dan kan u zelf m.b.v. een laptop en de gratis Loxone config software een kleine aanpssing uitvoeren. Indien nodig geven wij daarvoor een korte instructie en of telefonische back-up.
  • Extern inloggen: Zijn de aanpassingen te complex, dan kan ik die op afstand voor u doen. De meeste mensen willen hun domotica installatie namelijk ook op afstand kunnen bedienen, via smartphone of tablet. Daarvoor is het nodig dat bepaalde poorten in uw router open staan. Als dat het geval is, kan ik met een afgeschermde gebruikersnaam en wachtwoord het programma voor u aanpassen. 

2. Software updates

Ik zie op de Loxone website dat er nieuwe updates beschikbaar zijn, dienen deze altijd geinstalleerd te worden? 

  • Loxone appsDe Loxone apps op uw smartphone of tablet werken als de reguliere apps. U kunt deze via de instellingen van uw device automatisch of handmatig updaten.  Het kan zijn dat u opnieuw uw gebruikersnaam en wachtwoord in moet voeren.
  •  Loxone config softwareAls u aanpassingen in het programma wilt maken of nieuwe extensies en componenten wilt toevoegen, adviseer ik u eerst even te updaten naar de laatste versie van Loxone config. Dan weet u ook zeker dat u gebruik kunt maken van de laatste functies en nieuw uitgekomen componenten.
  • Loxone miniserver en extensies: Nadat u de laatste versie van Loxone config heeft geïnstalleerd, dient u ook even de miniserver met de aangesloten extensies te updaten. Dat is relatief eenvoudig: via het tabje onderhoud wijst zich dat vanzelf. En als u er niet uitkomt, weet u dat u mij kunt bellen.

 3. Op welke apparaten kan ik de Loxone visualisatie gebruiken?

Op welke apparaten kan ik de Loxone visualisatie gebruiken?

  • iOS Devices: Een iPhone, iPad of zelfs de iPod Touch zijn allemaal te gebruiken met de Loxone App Classic of The New Loxone App. Natuurlijk via WiFi in huis, maar net zo gemakkelijk ook via 3G of 4G buitenshuis of zelfs op vakantie.
  • Android Devices: De Android smartphones en tablets bieden dezelfde mogelijkheden als de iOS Devices.
  • Windows phone: Helaas worden er nog steeds te weinig apps voor de Windows phone gemaakt. Misschien dat Windows 10 daar verandering in aan gaat brengen. We wachten af. Wel is er met de Windows phone eenvoudig een tegel te plaatsen op het startscherm waaronder Loxone via de browser geopend kan worden.
  • Webinterface: U kunt de Loxone domotica via iedere PC met internetverbinding bedienen. U opent de gebruikelijke webinterface  (zoals Internet Explorer, Chrome of Safari) en tikt in de adresbalk het interne of externe iP adres van de miniserver in. Met uw gebruikersnaam en wachtwoord komt u direct in de visualisatie zoals u die ook gewend bent op uw mobiele apparaten. U kunt hier trouwens heel fraai een miniserver testen. Vul dan zowel bij ‘User’ als ‘Password’ het woord ‘web’ in. 

 

 Loxone config voorbeeld

Loxone config