Uw stappenplan naar een smarthome

U gaat een nieuwe woning (laten) bouwen of een bestaande woning grondig verbouwen. De plannen zijn gemaakt. De architect heeft uw ideeën omgezet naar een prachtig ontwerp. Het is aan u nu om keuzes te maken.

U gaat daarvoor in gesprek met uw aannemer, installateurs voor de E (elektra) en W (water-verwarming-koeling) en u denkt na in hoeverre u uw woning slimmer wilt maken. Wordt ook uw woning een smarthome? En zo ja: waar moet u dan rekening mee houden? In dit stappenplan leggen we het u uit.

Stap 1

Afspraak in onze showroom

U voelt er wel voor om uw woning slimmer te maken, klaar voor de toekomst en te voorzien van extra gemakken en snufjes. Uw partner twijfelt misschien nog, maar heeft zich er misschien nog niet zo in verdiept als u en kent nog niet alle voordelen. Bovendien: u heeft geen idee van het kostenplaatje.

Tijd voor een afspraak. De ontwerptekening is definitief. U wilt graag een demonstratie van het Loxone Smarthome systeem om te zien wat de mogelijkheden zoal zijn.

Deze demonstratie vindt plaats in onze showroom (altijd op afspraak) en duurt gemiddeld 2-3 uur. Een afspraak maken kan telefonisch, via mail of door middel van het formulier op deze website. (Stuurt u aub de ontwerpschets van de architect als pdf mee, net als een eventueel lichtplan.)

Stap 2

Demonstratie van het Loxone Smarthome systeem

Na een korte kennismaking onder het genot van een lekker kopje koffie of thee demonstreren wij u de mogelijkheden van het Loxone Smarthome systeem. Wij laten u bijvoorbeeld zien hoe de standaard drukknoppenstandaard van Loxone werkt in combinatie met aanwezigheidsmelders, hoe u lichtscenes aan kunt passen en hoe u uw favoriete muziek selecteert. Heeft u vragen? Wilt u meer zien? Alles kan. Onze showroom is uitgerust met de laatste Loxone snufjes.

Stap 3

Uw wensen omgezet in een Smarthome

Na de demonstratie pakken wij de door u aangeleverde ontwerptekeningen er bij. We laten zien hoe we uw wensen zouden kunnen vertalen naar een Smarthome ontwerp. We spreken de verlichting door, de klimaatregeling (verwarmen/koelen/ventilatie), het toepassen van zonwering en/of elektrische raambekleding, het gemak van audio in de woning, enz. Alle voor- en nadelen van de beschikbare opties nemen we door, met daaraan gekoppeld een vrijblijvend advies van ons uit.

Stap 4

Afspraak in onze showroom

Na onze afspraak werken wij het Smarthome ontwerp verder uit. Dat vullen we eventueel aan met een lichtplan. Dat resulteert in een ontwerpschets. In deze schets ziet u onder andere waar wij welke Loxone bedieningscomponenten toepassen, welke lichtkringen er aanwezig zijn, de aanwezigheid van zonwering en audio, enz.

U ontvangt dit Smarthome ontwerp op de mail, samen met passende offerte. Heeft u ons gesprek aangegeven ook interesse te hebben in bepaalde lichtarmaturen of netwerkproducten, zoals Wifi, routers en camera’s, dan offreren wij deze afzonderlijk.

Voorbeeld van een Smarthome ontwerp

Stap 5

Vervolgafspraak

Bekijk het ontwerp en de offerte(s) op uw gemak door. Heeft u vragen of opmerkingen? Wilt u nog zaken aangepast hebben? Neem gerust contact met ons op.

Staan het Smarthome ontwerp en de offerte u wel aan, maar wilt u technisch nog wat inhoudelijker op bepaalde zaken ingaan? Of wilt u aanpassingen met ons doorspreken? Dan bent u van harte welkom voor een vervolgafspraak in onze showroom of op ons kantoor. Ook deze 2e afspraak is geheel vrijblijvend.

Gaat u daarna akkoord met het Smarthome ontwerp en de offerte, dan ontvangen wij graag van u een opdracht en zetten wij het Smarthome ontwerp om naar werktekeningen.

Stap 6

Maken van werktekeningen

Voor het maken van de werktekeningen hebben wij de .dwg (AutoCAD) files nodig. Deze kunt u bij de architect opvragen.

Omdat Smarthome Domotica geen leidingen legt en kabels trekt is het voor de elektricien belangrijk dat er duidelijke werktekeningen beschikbaar zijn. Als uw elektricien zelf niet de mogelijkheid heeft om zijn E-installatie te tekenen, dan willen wij dat met alle plezier voor u doen. Ook de sparingstekening voor de betonnen vloeren kunnen wij voor de E-installatie voor u maken.

Werktekening in AutoCAD

Stap 7

Bouwen van de woning

Het is zover! De voorbereidingen zijn getroffen, de aannemer start met de bouwwerkzaamheden!

Voor Smarthome Domotica zit het werk er nu eventjes op. De elektricien kan altijd contact opnemen met ons als hij vragen heeft. Wel een verzoekje: als er wijzigingen zijn, geef die dan aan ons door.

Voordat de stukadoor begint, plaatst uw installateur alle dozen en leidingen in de wanden en voorzien deze van de juiste bekabeling. Als hij daarmee klaar is, komen wij graag even langs om deze voorzieningen even met uw installateur door te lopen. Mocht er nog wat aangepast moeten worden, dan kunnen we dat nu nog makkelijk doen.

Stap 8

Assembleren van de Loxone besturingskast

De woning zit nu in de afbouwfase. De stukadoor en schilder zijn druk bezig om de woning van binnen mooi te maken. Dit is ook het moment dat Smarthome Domotica begint met het assembleren van de Loxone domotica besturingskast en het bestellen van de componenten.

Wij bespreken met u en uw installateur of er nog wijzigingen zijn die invloed hebben op de Smarthome installatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er extra lichtpunten zijn aangebracht of dat juist lichtpunten vervallen, dat u een extra bedieningsknop in de keuken wilt hebben of dat u een terrasheater minder onder de overkapping wilt hebben. Die informatie ie belangrijk voor ons als wij de Loxone besturingskast gaan assembleren.

Na deze afspraak weten wij precies welke Loxone componenten wij kunnen bestellen en of het aantal nog overeen komt met de aantallen in de offerte. Voordat we gaan bestellen, ontvangt u een factuur voor deze componenten en onze diensten in het assembleren en schrijven van de software.

Assembleren van Loxone domotica schakelkasten in onze werkplaats.

Stap 9

Schrijven van het programma

Nadat de Loxone besturingskast is geassembleerd, gaan wij het besturingsprogramma schrijven. Dat doen we in Loxone Config. Hierin nemen we alle functies en ruimtes op die we eerder samen met u hebben doorgesproken.

Stap 10

Montage en inbedrijfstellen

Nadat de wanden en plafonds geheel afgewerkt zijn, komen onze monteurs bij u om de Loxone besturingskast te installeren. Ook de overige componenten die u bij ons heeft aangeschaft installeren we, zoals aanwezigheidsmelders, touch schakelaars, speakers etc.

Het installeren kost één dag tot enkele dagen. Dat is afhankelijk van de grootte van uw woning en het aantal componenten dat u heeft besteld. Als ook de verlichting en zonwering zijn gemonteerd, stellen wij het systeem in bedrijf. Daarvoor is het overigens belangrijk dat de internetaansluiting al is geregeld.

Stap 11

Finetuning

Samen met u lopen wij het hele systeem door en stellen dit bij naar wens. Bij de overdracht leggen wij uit hoe alles werkt en stellen wij uw devices in, zoals uw smartphones en tablets.

U ontvangt van ons alle inloggegevens en leggen u uit hoe u deze kunt wijzigen. Heeft u na afloop nog vragen of wijzigingen? Dan kunnen wij u vaak telefonisch helpen en de software op afstand finetunen.

Nadat u enkele maanden gewend bent aan het huis en aan het systeem, komen wij nog een keer langs voor de laatste finetuning.

Wij zijn Smarthome Domotica

Uw vertrouwde Loxone partner.
Afspraak makenDownload brochure